Coming Home Reloaded - GTI Meeting Wolfsburg 2024

GTI is coming home - Wolfsburg Fanfest 2024

Coming Home Reloaded - GTI Meeting Wolfsburg 2024

By MK1 Ernst, 14 May 2024

English GTI Coming Home

Volkswagen is taking the legendary GTI Meeting at Lake Wörthersee into the future: From 2024, it will take place in the heart of the brand, in Wolfsburg. Near the Volkswagen plant, the "GTI Coming Home" event will welcome enthusiasts and fans of sporty Volkswagen models.

“Our GTI fans are of great importance to Volkswagen and that's why the exchange with them is very dear to us," says Imelda Labbé, Member of the Board of Management for Sales, Marketing and After Sales at Volkswagen Passenger Cars. "For this reason, after the VW Meeting at Lake Wörthersee was unfortunately cancelled, we decided pretty quickly to offer the GTI fan community in Wolfsburg a new home for the event. When planning the event, we also want to take into account the ideas of the fans, because it should above all be a meeting for them. Accordingly, we will certainly be able to offer some highlights and surprises in the coming year."

GTI is coming home - Wolfsburg Fanfest 2024

GTI – these three letters have stood for sportiness, emotions and dynamics for almost half a century. The fan community all over the world continues to grow up to the present day, and the fans of the cult brand meet regularly in clubs and exchange information with each other in dedicated communities. Since 1982, the largest Volkswagen Meet has traditionally taken place at Lake Wörthersee in Austria – but the local municipality Maria Wörth recently took the decision that it no longer wanted to host the annual event in future.

Volkswagen has decided to continue this tradition in Wolfsburg from next 2024: In addition to vehicle presentations, stage shows and club meets, there will be many other interesting events and surprises for car enthusiasts. The areas and infrastructure in Wolfsburg offer ideal prerequisites for welcoming a large number of visitors with their vehicles. Under the motto "Coming Home", Volkswagen will make the Wolfsburg location the new home of the GTI fan community. For tickets, check the Fanfest website.

Source: Volkswagen AG

GTI is coming home - Wolfsburg Fanfest 2024

Dutch info

Onder het thema ‘Coming Home – Reloaded’ gaat de GTI Meeting zich in 2024 verplaatsen van de Wörthersee naar Wolfsburg. De legendarische bijeenkomst voor de GTI-community vindt plaats van 26 tot en met 28 juli 2024 in de buurt van het VfL Wolfsburg-stadion en wordt georganiseerd in samenwerking met Autostadt. Naast autopresentaties, podiumshows en clubbijeenkomsten zijn er veel activiteiten en speciale verrassingen voor alle fans van de GTI-modellen van Volkswagen.

“De GTI is niet het enige icoon, ook de GTI Meeting heeft in de afgelopen decennia een cultstatus verworven”, vertelt Imelda Labbé, lid van de Raad van Bestuur voor Sales, Marketing en Aftersales bij Volkswagen. “Wij vinden het belangrijk om de GTI-community een nieuw thuis te geven in het hart van ons merk, hier in Wolfsburg!” Volkswagen geeft fans alle tijd om er naartoe te plannen door de datum al vroegtijdig bekend te maken. Het grootste GTI-feest ter wereld wordt gehouden in het laatste weekend van juli 2024.

Worthersee 2025

Voor en door liefhebbers

GTI: drie letters die ​​al bijna een halve eeuw synoniem zijn voor sportiviteit, emotie en dynamiek. De wereldwijde community groeit nog steeds en de liefhebbers ontmoeten elkaar regelmatig om informatie over GTI-modellen met elkaar uit te wisselen. Sinds 1982 vond de grootste GTI-bijeenkomst traditioneel plaats aan de Wörthersee in Oostenrijk. Begin 2023 maakte de plaatselijke gemeente Maria Wörth echter bekend dat zij het jaarlijkse evenement niet langer zou organiseren. Volkswagen besloot daarom de GTI Meeting te ‘adopteren’ en naar Wolfsburg te halen. Officiële GTI-meetings werden door Volkswagen in 2017 en 2018 – als aanvulling op het evenement aan de Wörthersee – al voor de poorten van de Volkswagen-fabriek gehouden.

Updated info

Het is bijna zover: over minder dan drie maanden vindt van 26 tot en met 28 juli het grote GTI Fanfest van Volkswagen plaats. Voor het eerst wordt de legendarische bijeenkomst gehouden in Wolfsburg, de thuisstad van het merk, met als thema ‘Icons Coming Home’. De verwachtingen vanuit de GTI-community zijn hooggespannen en de organisatoren verwachten een opkomst van maar liefst 35.000 GTI-bezitters en -liefhebbers van over de hele wereld.

Het uitgebreide programma van het iconische GTI-festijn vindt plaats rondom de Volkswagen Arena, het stadion en de thuisbasis van VFL Wolfsburg. Een deel van het programma zal voor bezoekers van eerdere edities herkenbaar zijn. Zo is er live muziek, zijn er activiteiten voor jong en oud en staat ook de beroemde curryworst van Volkswagen op het menu. Verder is de presentatie van een nieuwe GTI lifestyle-collectie bij te wonen, alsook een GTI-parade door de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg en is er een groot aantal tentoongestelde auto’s van eigenaren te zien, waarbij liefhebbers hun modellen tijdens het evenement kunnen registreren.

Heden, verleden en toekomst

Elders rond het stadion van de Bundesliga-club zijn de GTI-varianten van alle acht generaties van de Golf te zien zijn, net als GTI-versies van de Lupo, Polo en up!. Volkswagen gunt bezoekers bovendien een blik op de volledig elektrische toekomst van het merk met de sportieve GTX-versies van de ID.-familie en zelfs de ID. GTI Concept. Influencer JP Performance stelt er zijn ‘Super-Golf’ tentoon, samen met de ‘Thunder Bunny’. En uiteraard zijn er auto’s van de community en speciale showauto’s van Volkswagen te zien. Tevens wordt er een mobiele motortestbank voor GTI- en R-rijders opgezet op de parkeerplaats.

Van de fans, voor de fans

Er komt voor het GTI Fanfest ook een hoop creativiteit voort uit de persoonlijke wensen van de wereldwijde GTI-community. Daarbij wordt een aantal ideeën die door de fans zelf zijn aangedragen door Volkswagen gerealiseerd. Voorbeelden zijn het gepersonaliseerd schoeisel van een schoenenontwerper die ook een GTI-liefhebber is, en in lijn daarmee een serie GTI-thema sneakers heeft bedacht. Bezoekers kunnen de sneakers op het evenement kopen of hun eigen sneakers meenemen om ze volledig te laten personaliseren. “Het GTI Fanfest is een feest voor en door fans. Het draait allemaal om hen en zij maken het event tot wat het is: een bijeenkomst die bol staat van de passie voor het merk Volkswagen en alles wat met vier wielen te maken heeft”, vertelt Imelda Labbé, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen en verantwoordelijk voor Verkoop, Marketing en After Sales.

Prijzen en tickets

Alle informatie over de voorverkoop van tickets is nu te vinden op www.volkswagen.de/gtifanfest. Dagkaarten zijn er voor € 19,76 en driedaagse VIP-tickets zijn verkrijgbaar voor €119,76. Er is ook een beperkt aantal Experience Tickets beschikbaar, inclusief een 150 minuten durende rijervaring in een reeks Volkswagen performance -modellen in de testfaciliteit in Ehra bij Wolfsburg. Meer details over het GTI Fanfest zijn te vinden op de website van het evenement, waar de informatie voortdurend wordt bijgewerkt. Naast autodemonstraties, podiumshows en club-meetings zijn er nog veel meer activiteiten en verrassingen voor GTI- en Volkswagen-liefhebbers en hun gezinnen. De toegang is gratis voor kinderen onder de 18 jaar.

Bron: Volkswagen Nederland

Worthersee Aftermovie

Disclaimer VW Team Show calendar

This show information has been presented to you by VW Team de Snippeling. We take great pride in listing the best and most interesting Volkswagen and Audi show's, all over Europe. However, even though we try to be as precise as we can, sometimes a mistake slips in, often due to organizations changing their plans after publication of our posts. We can't take responsibility for possible errors in our information and we do appreciate it when you contact us if you find an error. 

If there is a show which you think we should be listing on our Volkswagen and Audi Show calendar, we would appreciate it if you would drop us an email. We will check out the page if there's enough material to work with and build a post.

Date and Time

26 Jul 2024 - 28 Jul 2024
10:00 - 17:00

Location

Volkswagen Arena
In den Allerwiesen

Wolfsburg
Germany

Price

Standard price:

Show contacts

Organization

Volkswagen A.G.

Websitee-mail
gti-is-coming-home-flyer
calendar-full